Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Θωμά...

              Ο Θωμάς Κόνταρης γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1946 και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα . Από μικρός επέδειξε το ήθος του και απέδειξε την ικανότητα του σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες . Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους συναδέλφους του στον ΟΣΕ , όπου και εργαζόταν όσο και στον υπόλοιπο κόσμο που εξυπηρετούσε . Καλός οικογενειάρχης αλλά και λάτρης της νεολαίας θέλησε να σταθεί κοντά στα νέα παιδιά ενθαρρύνοντας τα σε σωματική και πνευματική άσκηση . Στήριξε τον προσκοπισμό της πόλης και οργάνωσε συναντήσεις και κατασκηνώσεις και με τον τρόπο του συνέβαλε στην διάδοση της προσκοπικής ιδεολογίας . Στον καλλιτεχνικό τομέα συμμετείχε ενεργά στην Πανελλήνια γνωστή χορωδία της πόλης μας <<Απόλλων>>με την μπάσα φωνή του αλλά και τα διοικητικά του προσόντα , οργανώνοντας εκδρομές και συμμετοχές σε φεστιβάλ . Επίσης υπηρέτησε τον Α.Ο.Ο ,τον αθλητικό όμιλο της Ορεστιάδας αναλαμβάνοντας και την θέση του ταμία . Το 1985 ίδρυσε το σκακιστικό τμήμα του Α.Ο.Ο και με την προσωπικότητά του και τον ζήλο του συσπείρωσε τον κόσμο της πόλης στο πνευματικό αυτό άθλημα.
   Όλοι μας έχουμε να θυμόμαστε τον ενθουσιασμό του και την αφιλοκερδή προσπάθεια του . Μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε  πιστός σε αυτήν ιδεολογία του, δίνοντας σε όλους εμάς παράδειγμα σθένους και ανθρωπιάς . Έφυγε από κοντά μας το καλοκαίρι του 2007σε ηλικία 61 χρονών  και  κάθε χρόνο  στα Ορέστεια  πραγματοποιούνται αγώνες σκάκι αφιερωμένοι  στην μνήμη του !
        Είναι αλήθεια ότι έφυγε τόσο νωρίς αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Θα τον θυμόμαστε για πάντα και τα έργα του θα είναι οδηγός και πηγή έμπνευσης για να συνεχίσουμε ...   
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: