Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μπορεί να μάθει κανείς σκάκι;


ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ Η ΗΛΙΚΊΑ !!!
Το σκάκι είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία ένα από τα παλαιότερο παιχνίδι στον κόσμο.Το σκάκι σπάει όλα τα εμπόδια την πνευματική, την ηλικία και τις γλώσσες και ως εκ τούτου μπορούν να το απολαμβάνουν οι άνθρωποι από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Σε μια εποχή όπου οι παλιές παραδόσεις γρήγορα τείνουν να αντικατασταθούν με νέα και περιπέτεια γεμάτη δραστηριότητες, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μαθαίνουν σκάκι κάθε χρόνο.

Για πολλούς, το σκάκι είναι κάποιο παλιό βαρετό παιχνίδι που παίζεται από ανθρώπους με τεράστια δείκτη νοημοσύνης. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Το σκάκι είναι πολύ εύκολο να το μάθεις, και το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείς να παίξεις σε διάφορα επίπεδα. Αρχάριοι παίκτες για παράδειγμα να παίξουν με άλλους παίκτες αρχαρίων και να πάρουν το ίδιο ποσό ενθουσιασμό και την απόλαυση από το παιχνίδι ως δύο μεγάλοι δάσκαλοι εάν θα ήταν κλειδωμένες στη μάχη.

Μερικά από τα μεγάλα οφέλη της εκμάθησης σκακιού περιλαμβάνουν:

·         Το σκάκι είναι συναρπαστικό. Είναι συναρπαστικό να σχεδιάσουν μια παγίδα και να περιμένουν με κομμένη την ανάσα, όπως ο αντίπαλός σου παίζει άθελά του στα χέρια σας.

·         Σκάκι διδάσκει υπομονή. Στρατηγικές και τακτικές χρόνο για να εκτελεστούν.

·         Σκάκι μπορεί να μάθεις. Σε αντίθεση με πολλά κοινωνικά σπορ, δεν χρειάζεται να είναι ένα "φυσικό" για να παίξεις καλό  σκάκι. Ένας παίκτης γίνεται καλύτερος, καθώς μαθαίνεις νέες τακτικές και στρατηγικές.

·         Το σκάκι είναι πραγματικά φθηνό. Τα περισσότερα λογισμικά σκάκι είναι δωρεάν. Σκακιέρες είναι φθηνές Δεν υπάρχουν συνεχιζόμενα τρέχοντα έξοδα.

·    Το     σκάκι βελτιώνει τις δεξιότητες της ζωής σας. Δεν είναι δύσκολο να εξαχθούν παραλληλισμούς μεταξύ σκάκι και καθημερινή ζωή. Σκάκι απαιτεί ένας παίκτης να σκεφτεί πριν από κάθε κίνηση που γίνεται.Το σκάκι έχει πισωγυρίσματα.  Το σκάκι απαιτεί από εσάς να προγραμματίζεται σε βάθος χρόνου. Έτσι κάνει η ζωή.

·     Το    σκάκι διδάσκει την ανεξαρτησία. Οι παίκτες πρέπει να σκέφτονται από μόνοι τους. Πρέπει να κάνουν τις δικές τους αποφάσεις.

·     Το    σκάκι σπάει τα  όρια της ηλικίας. Σκάκι μπορεί να παιχτεί εξίσου καλά μεταξύ ενηλίκων και παιδιών. 

Δυστυχώς για το σκάκι, πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που απεικόνισε το σκάκι ως ένα δύσκολο παιχνίδι. Μόλις αυτός ο μύθος έχει αναιρεθεί, πολλοί άνθρωποι συχνά βρίσκουν ότι η εκμάθηση των κανόνων του σκακιού είναι στην πραγματικότητα μια απλή υπόθεση. Υπάρχουν μόνο έξι διαφορετικά κομμάτια, το καθένα με το δικό ειδικές κινήσεις τους. Το παιχνίδι απαιτεί απλώς να σας αναγκάσει Βασιλιάς του αντιπάλου σου (ένα από τα έξι κομμάτια) σε μια θέση όπου μπορούν να συλληφθούν. Συνολικά, υπάρχουν μόνο λίγοι κανόνες, και οι κανόνες αυτοί μπορείς να τους μάθεις μόνο  σε λίγες ώρες.

Η πραγματική πρόκληση με το σκάκι σου μαθαίνει τακτική και στρατηγική. Τακτική είναι βραχυπρόθεσμες κινήσεις που οδηγούν σε μακροπρόθεσμα κέρδη. Οι τακτικές κινήσεις που χρησιμοποιούνται μαζί για να σχηματίσουν μια στρατηγική. Τακτική είναι συγκεκριμένες κινήσεις που τοποθετείτε ένα κομμάτι σε μια συγκεκριμένη θέση στον πίνακα, είτε για να επιτεθούν ή να υπερασπιστούν την περιοχή του διοικητικού συμβουλίου. Τακτικές μαθαίνονται ως ένας παίκτης γίνεται όλο και πιο έμπειρος. Στρατηγική μαθαίνει  ένας παίκτης όταν έχει ένα επαρκές οπλοστάσιο της τακτικής για να διαμορφώσει μια στρατηγική. Αυτό μπορεί να ακούγεται όλο πολύ περίπλοκο, αλλά η ομορφιά του σκακιού είναι ότι οι τακτικές και η στρατηγική που έμαθε  ένας παίκτης γίνεται όλο και πιο έμπειρος, και ως εκ τούτου δεν είναι τα πρώτα βήματα της εκμάθησης σκακιού και τα μαθαίνει αργότερα . Όποιος γίνει έμπειρος, θα διαπιστώσει ότι η εκμάθηση νέων τακτικών και στρατιγικής είναι άκρως ικανοποιητική και ικανοποιητική. Αυτό είναι γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να παίζουν σκάκι σε όλη τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: