Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου και στις παράλληλες εκδηλώσεις «Ίκαρος 2012».


Ο Δήμος Ικαρίας, οι σκακιστές του νησιού μας, οι επαγγελματίες αλλά και όλος ο ντόπιος πληθυσμός ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους Έλληνες και ξένους σκακιστές και σκακίστριες που θα μας επισκεφτούν για να αγωνιστούν στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου και στις παράλληλες εκδηλώσεις «Ίκαρος 2012».
Οι σκακιστικοί αγώνες, θεσμός πλέον, αφού συμπληρώνουν 35 χρόνων δραστηριότητα, είναι μία διοργάνωση με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και συνάμα, ένα σημαντικό γεγονός που προβάλει την Ικαρία, συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και τονώνει την τοπική οικονομία.
Το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου θα διεξαχθεί από 7 μέχρι 14 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Θα προηγηθούν (5 και 6 Ιουλίου) αγώνες για παιδιά και στις 15 Ιουλίου θα γίνει η καταληκτική διοργάνωση, το Μεσογειακό Ομαδικό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού.
Η προκήρυξη του φετινού Διεθνούς Τουρνουά «Ίκαρος 2012» έχει αναρτηθεί στο μπλογκ ikariachess.blogspot.gr

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν στοιχεία σχετικά με τη μετάβαση στην Ικαρία, καθώς και πίνακας με τις πρώτες συμμετοχές.

Αγωνιστικές προκλήσεις για την ομάδα της Ικαρίας!
Η κυπελλούχος Αιγαίου, ομάδα του Σ.Ο. Ικαρίας προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα μπαράζ του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την κυπελλούχο Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, την ομάδα της Θήβας (Κυριακή 10 Ιουνίου στο παλαιό Δημαρχείο Θήβας). Στόχος είναι η νίκη και η πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης!
Παράλληλα ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει το Αιγαίο στην κορυφαία ομαδική διοργάνωση, το Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής. Η φετινή πρωταθλήτρια της περιοχής μας, η ομάδα της Λέρου, δήλωσε αδυναμία συμμετοχής και κλήθηκε να αγωνιστεί η δευτεραθλήτρια, η ομάδα της Ικαρίας. Εδώ οι στόχοι δεν είναι υψηλοί, δεδομένοι ότι οι περισσότερες από τις αντιπάλους της έχουν ενισχυθεί με ξένους γκραν μετρ, αλλά προσδοκά σε μία καλή εμφάνιση και –όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν- σε θέση κατά πολύ υψηλότερη από την αναμενόμενη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: