Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το ακριβότερο σκάκι του κόσμου !!!

 

Το ακριβότερο σκάκι του κόσμου

ch_large_5
Ο διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης και αυθεντία στα κοσμήματα Bernard Maquin, δημιούργησαν το "βασιλικό διαμαντένιο σκάκι" το 2005, το οποίο συνδυάζει την τέχνη, τα κοσμήματα και το παιχνίδι, σε ένα σκάκι, που διεκδικεί τον τίτλο ως ένα από τα ακριβότερα που κατασκευάστηκαν ποτέ στον κόσμο.
ch_large_1
3players
Τριάντα βοηθοί, υπό την καθοδήγηση του Maquin, χρειάστηκαν από από 4500 ώρες για να δημιουργήσουν αυτό το σκάκι. Η εργασία έγινε όλη με το χέρι και όταν ολοκληρώθηκε, οι καλλιτέχνες είχαν χρησιμοποιήσει 1168.75 γραμμάρια άσπρου χρυσού 14 καρατίων και περίπου 9900 μαύρα και άσπρα διαμάντια, με συνολικό βάρος 186.09 καράτια και συνολικό κόστος 500.000 δολάρια.
Αλλά τον τίτλο του ακριβότερου σκάκι στον κόσμο, κατέχει το σκάκι "Jewel Royale Chess Set" από την Μ. Βρετανία.
Jewel Royale king detail
Με μια τιμή που εκτιμάται πάνω από 5 εκατομμύριο λίρες (9.8 εκατομμύρια δολάρια), αυτό το σκάκι είναι το ακριβότερο και ομορφότερο σκάκι στον κόσμο. Κατασκευασμένο από χρυσό και λευκόχρυσο, περιέχει διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια, μαργαριτάρια και ζαφείρια. Μόνο το πιόνι του Βασιλιά ζυγίζει165.2 γραμμάρια και αποτελείτε από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων και κοσμείται με 73 ρουμπίνια και 146 διαμάντια.
Jewel Royale set
Η βάση του σκακιού, αποτελείτε από λευκό και κίτρινο χρυσό και το κάθε τετραγωνάκι διακοσμείται από μια σειρά διαμαντιών.
Jewel Royale board fragment detail where squares meet B
Πάντως μην απελπίζεστε, γιατί ο κατασκευαστής, παράγει σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, ένα αντίγραφο του αυθεντικού με μόνο 26.700 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: