Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Larsen's Opening & The Nimzo-Larsen Attack.wmv

Είναι το όνομά του από τον Grandmaster Δανίας Bent Larsen. Larsen εμπνεύστηκε από το παράδειγμα του μεγάλου Λετονίας-δανικό παίκτη και θεωρητικός Nimzowitsch Aron (1886-1935), ο οποίος έπαιξε συχνά ακολουθείται από 1.Nf3 2.b3, η οποία ονομάζεται μερικές φορές το Nimzowitsch-Larsen Attack. Είναι καταταγεί στον αντίστοιχο κωδικό A01 στην Εγκυκλοπαίδεια του σκακιού ανοίγματα.

Το άνοιγμα πλευρό 1.b3 κίνηση ετοιμάζεται να fianchetto επίσκοπος της βασίλισσας, όπου θα σας βοηθήσει να ελέγχετε τις κεντρικές πλατείες σε υπερσύγχρονο μόδας και να θέσει χρήσιμα πίεση για kingside Μαύρου. Συχνά, η β2-επίσκοπος είναι μια πηγή των επαναλαμβανόμενων ερεθισμού για το μαύρο, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία.

Παρά το γεγονός ότι Bent Larsen ήταν αρχικά πολύ επιτυχημένη με αυτό το άνοιγμα, υπέστη μια οπισθοδρόμηση στην ΕΣΣΔ 1970 έναντι Υπόλοιπος αγώνα του Παγκοσμίου στο Βελιγράδι, στην οποία έπαιξε Larsen αυτό το άνοιγμα ενάντια στο βασιλεύοντας παγκόσμιος πρωταθλητής Boris Spassky και έχασε σε 17 κινήσεις. [1] (από τα 42 παιχνίδια μεταξύ Σπάσκυ και Larsen, Σπάσκυ κέρδισε συνολικά με 19 νίκες, 6 ήττες και 17 ισοπαλίες). [2] Larsen επίσης αποφασιστικά νίκησε όταν παίζει αυτό το άνοιγμα κατά Rosendo Balinas, Jr στη Μανίλα το 1975. [3 ]

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, το άνοιγμα των τόκων από Bobby Fischer το ίδιο έτος, οι οποίοι απασχολούνται 1.b3 για τουλάχιστον πέντε φορές, κερδίζοντας τα πέντε, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών με GMs Filip και Mecking (Palma de Mallorca Interzonal 1970), η GM Τουκμάκοβ (Μπουένος Άιρες 1970 ), και η GM Andersson (Siegen 1970).
Δημοτικότητα
Η 1.b3 κίνηση είναι λιγότερο δημοφιλής από ό, τι 1.g3 (Εγκαίνια του Benko), η οποία προετοιμάζει μια γρήγορη kingside ροκέ. Σύμφωνα με ChessBase, 1.b3 κατατάσσεται έκτη στη δημοτικότητα από τις πιθανές κινήσεις εικοστή πρώτη, ενώ η πέμπτη κατάταξη 1.g3 είναι περίπου τρεις φορές πιο δημοφιλής. Larsen χρησιμοποιείται συχνά αντισυμβατική ανοίγματα αυτού του είδους. Πίστευε ότι είναι ένα πλεονέκτημα σε αυτό το Μαύρο, συνήθως δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοια ανοίγματα, είναι αναγκασμένος να στηρίζεται στις δικές του ικανότητες, αντί να βασίζεται σε απομνημονεύσει, καλά ανέλυσε τις κινήσεις των πιο κοινών Λευκό ανοίγματα.
Η σχετική αντιδημοτικότητα του 1.b3, σε σύγκριση με 1.g3, είναι πιθανώς επειδή 1.g3 συνήθως οδηγεί σε fianchettoing επίσκοπος του βασιλιά με 2.Bg2. Αργότερα, c4 είναι συχνά χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το fianchettoed επίσκοπος είναι διαγώνιος. Ωστόσο, μετά 1.b3 και 2.Bb2, αν f4 παίζεται για την ενίσχυση της διαγώνιος του επισκόπου, αυτό αποδυναμώνει την kingside.
Σε πιο πρόσφατες περιόδους, 1.b3 έχει repopularized στο σκάκι ελεύθερο, για τους ίδιους λόγους - ένας παίκτης με απεριόριστη πρόσβαση σε υπολογιστή με βάση τα βιβλία άνοιγμα μπορεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο άνοιγμα ρεπερτόριο και να δημιουργηθεί έτσι ένα θεωρητικό ναρκοπέδιο για το μαύρο, εκτός αν αυτός ή αυτή είτε παρασκευάζονται αρκετά καλά για να πάει σε μια ασφαλή γραμμή, ή καταφέρνει να οδηγήσει το παιχνίδι σε ένα ακόμα πιο εκκεντρική γραμμή, αναιρώντας τη διαφορά των βιβλίων. [παραπομπή που απαιτείται]
[Επεξεργασία] Κύρια γραμμές
Μαύρο έχει αρκετές επιλογές για να ανταποκριθεί 1.b3. Το πιο κοινό είναι οι εξής:
1 ... ε5, η σύγχρονη παραλλαγή, είναι η πιο κοινή απάντηση, κάνοντας μια αρπαγή για το κέντρο και τον περιορισμό του πεδίου εφαρμογής της Λευκής επισκόπου. Παίξτε σε αυτή τη γραμμή συνεχίζει τυπικά 2.Bb2 Nc6, επίθεση και την άμυνα της e5-πιόνι, αντίστοιχα, και στη συνέχεια 3.e3 δ5 4.Bb5 Bd6 5.f4 είναι η κύρια γραμμή.
1 ... d5, η κλασική παραλλαγή, είναι η δεύτερη πιο κοινή, και κάνοντας μια αρπαγή για το κέντρο και τη διατήρηση της δυνατότητας να fianchetto επίσκοπος του βασιλιά να αντιταχθεί το άσπρο. Λευκό μπορούν να παίξουν 2.Nf3 να μεταφέρουν στη γραμμή Α06 (βλ. πιο κάτω). Ή αλλιώς, White μπορεί να παίξει 2.Bb2 να προχωρήσει στη γραμμή Α01.
1 ... NF6, η ινδική Παραλλαγή, αναπτύσσοντας ένα κομμάτι και δεν δεσμεύει σε ένα συγκεκριμένο σχηματισμό πιόνι ακριβώς ακόμα. 2.Bb2 και αν 2 ... g6 τότε 3.e4, εκμεταλλευόμενοι την καρφώθηκε ιππότη (π.χ., όχι 3 ... Nxe4 4.Bxh8, κερδίζοντας ένα πύργο στην τιμή του ενός πιονιού).
1 ... γ5, η αγγλική παραλλαγή, διατηρώντας τις επιλογές του ... δ5, ή ... d6 που ακολουθείται από ... ε5. 2.c4 μεταφορά σε Αγγλικά λειτουργίας ή 2.e4 tranposing σε Άμυνας της Σικελίας.
1 ... f5, η ολλανδική Παραλλαγή. 2. NF3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: