Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

25ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 11ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013


Για αλλη μια φορά η Chess Academy   A.O.Orestiadas  έκανε    υπερήφανη την πόλη της και δεν επέστρεψε με άδεια τα χέρια από τους Προημιτελικούς  Ομαδικούς – Ατομικούς  Σχολικούς  Αγώνες Σκάκι  Ανατ. Μακ. Θράκης !!!
Από που να που να αρχίσω ! Όπως λέει ο τραγουδιστής Παντελής  Παντελίδης !!!
Από το ομαδικό που έγινε το Σάββατο στις 30 Μαρτίου που για πρώτη φορά στα σκακιστικά χρονικά η Ορεστιάδα κατέβασε  τέσσερα (4) Δημοτικά  και  μια ομάδα του  Γυμνασίου εκ το οποίο το  ένα από τα τέσσερα το 2ο  Δημοτικό είχε δυο ομάδες σκάκι που κάθε ομάδα αποτελείτε από τέσσερα παιδιά  και ένα κορίτσι υποχρεωτικά στην τέταρτη  σκακιέρα
Πήραν μέρος το 1ο Δημοτικό  το 2ο Δημοτικό  το 6ο Δημοτικό και το 8ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο σχολεία της Ορεστιάδας  .Το 8ο Δημοτικό σχολειό σκαρφάλωσε στην 2η θέση και πήρε το κύπελλο  και τα ασημένια μετάλλια   για πρώτη φορά σχολική ομάδα κατάφερε να σπάσει το μονοπώλιο που είχε παράδοση η πόλη της Καβάλας .Εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τους τελικούς στην Χαλκίδα ! Η ομάδα αποτελούμενη από τον Μαυρίδης Θεόδωρο ,Τελουδη Κων/νο, Χριστοδουλη Στυλιανό, Χριστοδουλη Βασιλεία και με τον αναπληρωματικό τους Πετρόπουλος Γεώργιο ο οποίος συμμετείχε σε δυο αγωνιστικές με την ομάδα. Μπράβο στους μαθητές και τα θερμά συγχαρητήρια από την ακαδημία μας . Το 6ο Δημοτικό  ισοβάθμησε στην 12η θέση μα τελική κατάταξη 15η το 1ο Δημοτικό   στην  18η θέση  το 2ο Δημοτικό  ‘Α ομάδα την 20η θέση και η Β’ ομάδα σκάκι έμεινε στην 24η θέση . Όσο για τα Γυμνάσια που συμμετείχαν ήταν  μόνο πέντε και και το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στην τριάδα για πάρει την πρόκριση  . Συνολικά είχαμε έξι ομάδες σκάκι από μαθητές της ακαδημίας μας . Οι προπονητές αυτές τις δυο μέρες ήτανε δίπλα στους μαθητές και με κάθε τρόπο τους ενθάρρυναν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος . 


Όσο αφορά για τα τελικά αποτελέσματα στο ομαδικό μπορείτε εδώ να δείτε αναλυτικά κάνοντας διπλό κλικ στα παρακάτω !
Ομαδικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Αποτελέσματα – Τελική Κατάταξη)
Τώρα όσο για τους ατομικούς που έγιναν την Κυριακή 31 Μαρτίου συμμετείχαν 22 σκακιστές- σκακιστριες και εκεί δεν έλειψαν οι διακρίσεις από τους μαθητές μας σε μετάλλια . Μετάλλιο ασημένιο πήρε ο Μαυρίδης Θεόδωρος της ΣΤ΄ Δημοτικού στην 2η θέση !
και το χάλκινο ο Τελούδης Κωνσταντίνος της ΣΤ΄ Δημοτικού την  3η θέση και οι δυο μαθητές προέρχονται από το 8ο Δημοτικό Ορεστιάδας ! Δεν μένουμε όμως εδώ και συνεχίζουμε για μια ακόμα διάκριση της μικρής μαθήτριας Καμπούρη Ζαφειρινα της Γ΄Δημοτικου του 6ου Δημοτικού κάνοντας το απόλυτο 3 στα 3 συνεχόμενα χρόνια για πρόκριση στον τελικό κατακτώντας την δεύτερη θέση για το ασημένιο μετάλλιο αλλά πήρε ξανά το μετάλλιο του καλύτερου κοριτσιού στην κατηγορία της Ανατ. Μακ. Θράκης ! Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν οι παραπάνω μαθητές της Ακαδημίας . Επίσης ο Μαυρίδης Θεόδωρος  πριν δυο χρόνια είχε διακριθεί στους τελικούς σχολικούς αγώνες . Ο Καμπούρης Σωτήρης της Ε΄ Δημοτικού ισοβάθμησε στην 4η θέση αλα στάθηκε άτυχος για τη πρόκριση στους τελικούς με τελική κατάταξη 7ος με 5β στους 7 αγώνες . Οι πρoπονητες συγχαρούν όλους τους μαθητές που πήρανε μέρος στους σχολικούς αγώνες και είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα των μαθητών που ακόμα και οι μικροί καινούριοι μαθητές κατάφεραν να κερδίσουν ακόμα από 3β σε κάθε κατηγορία και νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση για την απόδοση τους . Τελειώνοντας εδώ την περιγραφή των αποτελεσμάτων η ακαδημία μας απέσπασε θετικά σχόλια από τους γονείς των μαθητών μας και από τους άλλους σκακιστικούς συλλόγους του Νομού !!!
Όσο αφορά για τα τελικά αποτελέσματα στο ατομικο μπορείτε εδώ να δείτε αναλυτικά κάνοντας διπλό κλικ στα παρακάτω !
Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Αποτελέσματα – Τελική Κατάταξη)
Τα επαθλα απο μακρινη φωτογραφια .

Απο αριστερα ο μεγαλος δασκαλος Σακζλης Ξανθουλης  διπλα στην Καμπουρη Ζαφειρινα και τερμα δεξια ο  Καμπουρης Ευαγγελος  .
Ο Μαυριδης Θ και ο Τελουδης Κ. σηκωνουν το κυπελλο του σχολικου ομαδικου που πηρανε στην δευτερη θεση !!!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: