Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Το σκάκι είναι ένα μεγάλο εφόδιο του εγκεφάλου ! ! !


Το σκάκι είναι ένα μεγάλο εφόδιο του εγκεφάλου , δεδομένου ότι χρειάζεται σωστή στρατηγική, φαντασία και μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική ανάπτυξη όχι μόνο των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.

Διδάσκει τους ανθρώπους να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με τις κινήσεις τους , αλλά και πώς να είναι υπομονετικοί . Ένα παιδί που παίζει σκάκι σε τακτική βάση πάντα αναλύει μια κατάσταση πριν να αντιδράσει.



Σύμφωνα με πολλές μελέτες που διεξάγονται το σκάκι είναι επίσης γνωστό για τις οργανωτικές και αναλυτικές ικανότητες που δημιουργεί σε όσους ασχολούνται με αυτό.

Το σκάκι βελτιώνει τόσο τους σχολικούς βαθμούς όσο  την ποιότητα στη σχολική εργασία. Επίσης την ικανότητα μάθησης, τις μαθηματικές έννοιες και το επίπεδο ανάγνωσης.

Ως εκ τούτου , ένα παιδί που παίζει σκάκι είναι βέβαιο ότι θα έχει επιτυχίες στη ζωή του. Το σκάκι συνδέεται με τα πρότυπα και τις θέσεις, έτσι βελτιώνει τη μνήμη των παικτών.

Ένας σκακιστής μαθαίνει από τα δικά του λάθη , αλλά και από τα παιχνίδια των αντιπάλων του. Δεδομένου ότι, πρέπει να απομνημονεύσουμε τις κινήσεις, τις εικόνες και τις ιδέες, παίζοντας σκάκι τα παιδιά είναι συνήθως πολύ καλύτερα στην ορθογραφία και τα μαθηματικά .

Τα περισσότερα παιδιά είναι σε θέση να συγκεντρωθούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλα που δεν ασχολούνται με το σκάκι. Οι σκακιστές από την άλλη πλευρά ξεχνούν ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο ενώ παίζουν σκάκι. Ακόμα και στα τουρνουά σκακιού για τα παιδιά οι παρτίδες διαρκούν 3-4 ώρες. Αυτό βοηθά ένα παιδί να συγκεντρωθεί πάνω από ένα πράγμα για πολύ χρόνο.

Το σκάκι βοηθά στην ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων ζωής στα παιδιά. Τους διδάσκει ότι η πρώτη διαθέσιμη επιλογή δεν είναι πάντα η καλύτερη. Βοηθά τα παιδιά να λάβουν τη σωστή απόφαση με βάση μια συγκεκριμένη περίσταση, αξιολογώντας έτσι την κατάσταση. Τελευταίο, αλλά σίγουρα δεν το λιγότερο, το σκάκι βοηθά στη λογική σκέψη και βελτιώνει την ικανότητα λήψης αποφάσεων του ένα παιδί . Με λίγα λόγια , βοηθά στην πλήρη ανάπτυξη του εγκεφάλου η οποία δεν κάνει κανένα άλλο παιχνίδι .

Δεν υπάρχουν σχόλια: