Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκε στο HOTEL LUCY το 26ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 12ο ΟΜΑΔΙΚΟ Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με μεγάλη επιτυχία στις 15 και 16 Μαρτίου στην Καβάλα.

Ο μεγάλος δάσκαλος στο σκάκι ο Σακιζλής Ξάνθος ! Καμαρώνει για άλλη μια φορά για τις επιτυχίες  των μαθητών που πήρανε τα έπαθλα ,  την μαθήτρια  Ζαφερίνα Καμπούρη  στο χρυσό μετάλλιο  το καλύτερο κορίτσι  και του μαθητή Μαυρίδη Θεόδωρου το κύπελλο στην πρώτη θέση ! (Αριστερά ο Σωτήρης Καμπούρης)


Στους αγώνες του Ατομικού Πρωταθλήματος συμμετείχαν 306 παιδιά και στο Ομαδικό 115 παιδιά

  Προκρίθηκαν συνολικά στην τελική φάση, στο Ατομικό 39 μαθητές και 14 μαθήτριες και στο Ομαδικό οκτώ ομάδες σχολείων . Από την περιφερειακή Ενότητα του Έβρου στο Ατομικό συμμετείχαν 40 παιδιά και στο Ομαδικό δύο ομάδες σχολείων από την Ορεστιάδα .  Από την Ορεστιάδα  συμμετείχαν (18) μαθητές και μαθήτριες ! Στο Ατομικό τα παιδιά του Έβρου κατέκτησαν (3) Κύπελλα  (2)  μετάλλια (ένα χρυσό και ένα χάλκινο) και προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος συνολικά (7) επτά παιδιά .  Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα από τον Έβρο δεν κατάφερε καμία ομάδα να προκριθεί .  Ήταν  το  2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας ,  και το μοναδικό Δημοτικό από τον Ν Έβρου του  6ου Δημοτικού Ορεστιάδας  Ευγενίδειο το οποίο κατάφερε ανάμεσα σε 15 δημοτικά σχολεία της Καβάλας και της Ξάνθης κάτι που το σκάκι διδάσκετε στα περισσότερα σχολεία να ισοβαθμήσει στην 8η θέση  με την τελική κατάταξη 9ο στα 16 Δημοτικά . Να τονίσουμε εδώ ότι στον 5ο και τελευταίο γύρο η ομάδα του Δημοτικού είχε την δυνατότητα  να μπει στην 5 αδα της πρόκρισης αλλά στάθηκε άτυχη παίζοντας με την καλύτερη ομάδα της Καβάλας που βγήκε πρώτη με 9 βαθμούς . Το   6ο Δημοτικό Ορεστιάδας  Ευγενίδειο κατάφερε και πήρε 2 νίκες μία ισοπαλία και δύο ήττες αποσπώντας 5 βαθμούς . Οι  μαθητές του  6ο Δημοτικό Ορεστιάδας  Ευγενείδιο  δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό αντιμετωπίζοντας παίκτες με πολύ υψηλά επίπεδα και με περισσότερη εμπειρία από διεθνή τουρνουά  στην Καβάλα μιας που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια πόλη με παράδοση στο σκάκι που βγάζει πρωταθλητές Ελλάδος και όχι μόνο την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ -14 την Σταυρούλα Τσολακίδου . Την ομάδα την αποτελούσαν οι μαθητές Καμπούρης Σωτήρης ,Καμπούρη Ζαφειρίνα , Μέτογλου Γεώργιος η Θεοχαρίδη Αλεξάνδρα και η Θεοχαρίδη Αθανασία . Απο τα Γυμνάσια  το  2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας  βγήκε  5ο στα έξι Γυμνάσια που συμμετείχανε  κάνοντας μία νίκη μια ισοπαλία και τρεις ήττες απόσπασε 3εις βαθμούς . Στον πρώτο γύρο είχανε την τύχη να βρεθούν αντιμέτωποι μετην πρώτη ομάδα του Γυμνασίου της Καβάλας με αρχηγό την παγκόσμια πρωταθλήτρια
Κ 14 Σταυρούλα Τσολακίδου ! Την ομάδα την αποτελούσανε οι μαθητές Σακελλαρίδης Αθανάσιος  , Μαυρίδης Θεόδωρος , Θεοχαρίδης Ευάγγελος και η Σταυρίδου Γαρυφαλλιά . Η Ορεστιάδα πήρε ένα κύπελλο  και ένα χρυσό  μετάλλιο στο καλύτερο κορίτσι !!! 
 - Κύπελλο  πήρε ο Μαυρίδης Θεόδωρος, μαθητής της Α΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας , έχοντας στο ενεργητικό του 5, ½ βαθμούς ( πέντε νίκες μία ισοπαλία και μία ήττα) .
  - Χρυσό στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού της Δ΄ τάξης πήρε η Καμπούρη Ζαφειρία - Μαρίνα, μαθήτρια του 6ου Δημοτικού Ορεστιάδας Ευγενίδειο , έχοντας στο ενεργητικό της (5) πέντε βαθμούς ( πέντε νίκες και δύο ήττες ). Ισοβάθμησε στην τέταρτη θέση με τελική κατάταξη στην πέμπτη θέση και το μοναδικό κορίτσι . Να επισημάνουμε εδώ  ότι η  μαθήτρια  Ζαφειρίνα  Καμπούρη , βασική παίκτρια του Α.Ο.Ο τμήμα σκάκι είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από την πρώτη Δημοτικού, παραμένει πάντα ανάμεσα στην καλύτερη πεντάδα στα ημιτελικά διεκδικώντας το μετάλλιο και την πρόκριση για τους τελικούς στην  Ερέτρια του Ν. Εύβοιας. 
Επίσης ο μαθητής της  Μαυρίδης Θεόδωρος, μαθητής της Α΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας βασικός παίκτης του   Α.Ο.Ο τμήμα σκάκι είναι η τρίτη του χρονιά που  διεκδικεί την πρόκριση για τους τελικούς και αυτή την φορά κατάφερε να βγει στην πρώτη θέση καταφέρνοντας να πάρει έτσι το μοναδικό κύπελλο για την Ορεστιάδα  !!! Στους παραπάνω μαθητές αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όλη τους την προσπάθεια .  Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν, από την Ορεστιάδα  κάνανε πολύ καλές εμφανίσεις στους αγώνες και πήραν πολύ καλές θέσεις στις τελικές βαθμολογίες . Η ακαδημία σκάκι Α.Ο.Ορεστιάδας οι προπονητές, η γραμματεία ,  ο έφορος και αρχηγός  της ομάδας  Άγγελος Τελούδης  συγχαίρουν όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους ημιτελικούς σχολικούς αγώνες στην Καβάλα  . 


 -Η Αλεξανδρούπολη είχε δύο κύπελλα και δύο προκρίσεις στην τελική φάση : 
 -Κύπελλο πήρε ο Παντελίδης Κωνσταντίνος έχοντας στο ενεργητικό του (6) έξι νίκες και μία ήττα .
Ο Κωνσταντίνος είναι μαθητής της Ά τάξης του Πειραματικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης.
 -Κύπελλο  πήρε ο Δημάκης Σταύρος , ο οποίος είναι μαθητής της ‘Β τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης , έχοντας στο ενεργητικό του (6) έξι βαθμούς (6 νίκες, μία ήττα) .

-Από την Αλεξανδρούπολη προκρίθηκε ο Βαλλιάνος Γεράσιμος που ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση με άλλους δύο συμπαίκτες του και σύμφωνα με τα κριτήρια των ισοβαθμιών κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση.
Ένα χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Φέρες :
 - Χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Κούτλας Νικόλας μαθητής της Β΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών, έχει στο ενεργητικό του (5, ½ ) βαθμούς (πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα) 



Η τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι θα πραγματοποιηθεί στις 25-26-27 Απριλίου στην Ερέτρια του Ν. Εύβοιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: