Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Εθνικός Σκάκι VS ΑΟ Ορεστιάδας τμήμα σκάκι 9-1

 






Με  πολλές ελλείψεις βασικών παικτών και την απουσία του αρχηγού  Άγγελου Τελούδη  λόγο των επαγγελματικών υποχρεώσεων του η σκακιστική ομάδα του Α.Ο.Ο ηττήθηκε σε εκτός έδρας συνάντηση με τον ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης  με το βαρύ σκορ 9-1 .Στα πλαίσια του πρωταθλήματος  Π.Ο.Α ‘Α Εθνικής κατηγορίας Α.Μ.Θ  . Για άλλη μια φορά τον αναπλήρωσε την θέση  αρχηγού  παίρνοντας ξανά το περιβραχιόνιο ο Σακζλής Ξάνθος  όπου και συγκρότησε την σύνθεση της  ομάδας .  Τοποθέτησε στην σύνθεση της ομάδας  του,  προπονητές της ακαδημίας  μας  για να αναπληρώσει  την απουσία των βασικών παικτών και συνάμα  έδωσε και την ευκαιρία σε μαθητές της ακαδημίας να αγωνιστούν με τα χρώματα της Ορεστιάδας  και να αποκομίσουν και αυτοί με την σειρά τους πολύτιμη εμπειρία από τέτοιου είδους επίσημους διασυλλογικούς αγώνες .  Η σύνθεση  της ομάδας του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης   είχε υψηλότερο επίπεδο παικτών  σε σχέση συγκριτικά με το επίπεδο της ομάδος της Ορεστιάδας με αποτέλεσμα να κερδίσει κατά κράτος . Αυτό φαίνετε ολοφάνερα από τα παρακάτω αναλυτικά αποτελέσματα  και  επίσης  η σύνθεση της  ομάδας  της  Ορεστιάδας  ¨:


-Στην πρώτη σκακιέρα ο  αρχηγός  του Εθνικού ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ (ΕΛΟ 1981 FIDE) κέρδισε τον ΣΑΚΙΖΛΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ (ΕΛΟ 1430 ) του ΑΟ Ορεστιάδας (αρχηγός ).

 -Στην δεύτερη σκακιέρα ο ΤΕΡ - ΓΚΕΒΟΡΓΚΙΑΝ ΑΡΑΜ (ΕΛΟ 1918 FIDE) του Εθνικού, κέρδισε τον ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ (ELO 1325 ) του ΑΟ Ορεστιάδας .

 -Στην τρίτη σκακιέρα ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΕΛΟ 2150) του Εθνικού, κέρδισε τον ΣΑΚΙΖΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας .

 -Στην τέταρτη σκακιέρα ΓΙΑΚΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΕΛΟ 1585) του Εθνικού, κέρδισε τον ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ (EΛO 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας . 

 -Στην πέμπτη σκακιέρα η ΧΑΤΖΙΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΟ 1354 ) του Εθνικού, κέρδισε την ΧΟΡΟΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΕΛΟ 1375 ) του ΑΟ Ορεστιάδας .

 -Στην έκτη σκακιέρα η ΑΙΒΑΖΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ (ΕΛΟ 1000) του Εθνικού, κέρδισε την ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας.

 -Στην έβδομη σκακιέρα η ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ (ΕΛΟ 1000) του Εθνικού, έχασε από την ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑ – ΜΑΡΙΝΑ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

 -Στην όγδοη σκακιέρα ο ΤΕΡ-ΓΚΕΒΟΡΓΚΙΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΕΛΟ 1440) του Εθνικού, κέρδισε την ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας .

 -Στην ένατη σκακιέρα ο ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΕΛΟ 1655 FIDE ) του Εθνικού, κέρδισε τον ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΑΝΤΩΝΙΟ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας .

 -Στην δέκατη σκακιέρα ο Μπλίτσας Ορέστης (ΕΛΟ 1000) του Εθνικού, κέρδισε τον ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΟ (ΕΛΟ1000) του ΑΟ Ορεστιάδας .



Την μοναδική νίκη απο πλευράς Ορεστιάδας την έκανε η μικρή δεκάχρονη  ταλαντούχα σκακίστρια  Ζαφειρίνα Καμπούρη . Όλοι οι παραπάνω σκακιστές -σκακίστριες δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό  δεν κατάφεραν όμως να αποσπάσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα . 


Στον επόμενο γύρο o ΑΟ Ορεστιάδας για να έχει κάποιες ελπίδες παραμονής στην κατηγορία των ΠΟΑ, ‘Α Εθνικής κατηγορίας Α.Μ.Θ  θα πρέπει να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τον ΣΟ Ξάνθης.  Και να ανατρέψει το 8 – 2 του πρώτου γύρου με το Πνεύμαθλον Καβάλας .

 Σε αντίθετη περίπτωση η παραμονή του στην κατηγορία δυσκολεύει πολύ.

Με όλα τα παραπάνω ο ΑΟ Ορεστιάδας  θα πρέπει να κερδίσει τα δύο παιχνίδια  που  είναι τις επόμενες δύο  Κυριακές εντός έδρας του .Ευχόμαστε στην ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τμήμα σκάκι να φτάσει στον πολυπόθητο του στόχο του που είναι η άνοδος στην Ά εθνική κατηγορία που τυγχάνει να είναι ένας απο τους πέντε σκακιστικούς συλλόγους του Ν.Έβρου και να ευχηθούμε και στον Α.Ο.Ο τμήμα σκάκι να πάρει στις επόμενες δύο αγωνιστικές τα θετικά αποτελέσματα ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: