Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

24ο Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «KAVALA 2015»


         Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου το 24ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας, με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων στους νικητές. Τα χρηματικά έπαθλα που μοιράσθηκαν στους νικητές ανέρχονταν σε 7.200 ευρώ. Πρώτος νικητής με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) αναδείχθηκε ο Ρώσος που έχει πολιτογραφηθεί Ολλανδός Sergei Tiviakov. Στην 2η – 7η θέση ισοβάθμησαν ο Ισραηλινός Evgeny Postny, ο Ρώσος Alexandr Kharitonov, οι Έλληνες Χριστόδουλος Μπανίκας, Δημήτρης Μαστροβασίλης, Θάνος Μαστροβασίλης και ο Ινδός Ghosh Diptayan ενώ πρώτη γυναίκα με 6/9 ήταν η Πολωνέζα Jolanta Zawadzka.
Φέτος αγωνίστηκαν συνολικά 238 σκακιστές από 26 χώρες, χωρισμένοι σε 3 Ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους και ανάμεσά τους 16 γκραν-μετρ, 9 ιντερνάσιοναλ-μετρ, 3 γυναίκες γκραν-μετρ και συνολικά 37 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες.
Στον Β’ Όμιλο πρώτος νικητής με 7,5/9 αναδείχθηκε ο Καβαλιώτης Δημήτρης Μποζάνης. Στην 2η – 6η θέση με 7/9 ισοβάθμησαν η Yildiran Nilhan από Τουρκία, η Ευαγγελία Μαστρακούλη από Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Χριστοφορίδης από Δράμα, ο Γιάννης Λαδόπουλος από Σέρρες και η EllenFredericia Nilssen από Δανία.
Στον Γ’ Όμιλο όπου αγωνίσθηκαν παιδιά μέχρι 10 ετών, πρώτος με 7/9 αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Λιάμος από Θεσσαλονίκη και δεύτερη με 6,5/9 η Γιολάντα Καλαμούκου από Καβάλα. Στην 3η – 7η θέση με 6/9 ισοβάθμησαν ο Στράτος Ιωάννου από Καβάλα, ο Αλέξανδρος Αρζουμανίδης από Θεσσαλονίκη και οι Καβαλιώτες Γιώργος Χατζηγαβριήλ, Γιώργος Καραχάλιος και Απόστολος Μιχαηλίδης.
Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, η βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης και ο τοπικός σύμβουλος Πέτρος Τσιάρας. Όλοι στους σύντομους χαιρετισμούς τους μαζί με τα συγχαρητήριά τους προς τους διοργανωτές και τους σκακιστές που συμμετείχαν τόνισαν την μεγάλη σημασία του τόσο πετυχημένου αυτού αθλητικού θεσμού για την οικονομία τον τουρισμό και την παγκόσμια προβολή της πόλης και επαναβεβαίωσαν τη σταθερή και μελλοντική τους στήριξη στο ΟΠΕΝ Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας.
Το 24ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, διοργάνωσαν για μία ακόμη φορά με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που στήριξαν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά.
Τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους σκακιστές, στις σκακίστριες και στους συνοδούς τους με την ολοκλήρωση της τελετής λήξης των αγώνων ήταν προσφορά της Αρτοποιίας ΦΕΛΑΧΙΔΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: